Vallen, opstaan en weer door

Fiets

Ondernemen is als leren lopen of leren fietsen. Met al je kracht sta je op en probeer je je doel te bereiken. Bij het leren fietsen bijvoorbeeld; je gaat op het zadel zitten en probeert uit alle macht te trappen maar tegelijkertijd ook je evenwicht te bewaren. Ondernemen is net zo….

Natuurlijk kunnen wij jullie altijd de leuke kanten vertellen van het ondernemen en uiteraard zijn wij heel trots op waar we nu staan. Maar geloof mij; door vallen en opstaan zijn wij hier gekomen. Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Vallen doet pijn, maar je moet en wilt door.

Terug in de tijd

Ruim twee jaar geleden besloten wij om Elle Office Support op te richten. Mirelle kon al snel starten mede door haar warme netwerk waar zij uiteraard heel dankbaar voor is. Een klein jaar later kon ik eindelijk aan de voorkant mee werken. Het bijzondere is dat wij merkten dat wij precies op dezelfde momenten hoogte- en dieptepunten ervaarden, alleen voor mij een jaar later. Na een maand zaaien, zaaien en zaaien kreeg ik eindelijk mijn eerste klant. Niet snel daarna kwam de tweede en zo groeide het gestaag verder, tot het op een gegeven moment stilviel. En lang stilviel. Jullie mogen eerlijk weten dat ik mijn twijfels gehad heb of dit wel succesvol kon zijn voor mij en er is echt een moment geweest waarop ik er serieus over dacht om te stoppen. Het voordeel van met zijn tweeën zijn is dat je een collega/businesspartner hebt die tegen je aan praat en je weer op het juiste spoor zet. Mirelle deed een pleister op mijn wond en zette mij weer op mijn fiets met een liefdevolle duw de goede richting op. Het was aan mij om weer te gaan trappen en om mijn evenwicht langer vast te houden.

Uiteraard ben ik nog een aantal keer gevallen maar gelukkig durfde ik zelf weer op te stappen en door te fietsen. Dat wil niet zeggen dat het geen pijn deed. Het vallen deed en doet soms pijn. Ook de hobbels waren soms hoog waardoor het landen op het zadel pijnlijk was en is. Bijvoorbeeld vrienden en familie. Het onbegrip voor de uren die je maakt (en als groeiende ondernemer zijn dat er veel). Geen tijd hebben voor vrienden of even een bezoekje brengen aan ouders of familie. Werken in de avonden en weekenden. Want zodra je stilstaat raak je je evenwicht kwijt en val je.

In het nu staan

Dan komt er een moment dat het tijd is om te kijken naar je fiets. Heb ik de juiste fiets en past deze wel bij mij? Ik heb namelijk zomaar een fiets gepakt en ben op weg gegaan.

Toen ik op dit punt kwam, ben ik ook heel kritisch naar mijzelf gaan kijken. Wie ben ik eigenlijk? Al snel kwam ik erachter dat ik in de loop der jaren best veranderd ben. Een totaal andere kijk op het leven. Waarbij ik vroeger een allemansvriend was, ben ik mij steeds meer gaan beseffen dat ik er ook mag zijn. Bij deze verandering kwam ook een stukje onzekerheid kijken. Tja… de meeste mensen die mij kennen (en mij ook goed kennen) hoor ik nu zeggen: ‘onzeker? Jij”. Ja, ik ben onzeker. Wat ik het meest gehoord heb de afgelopen jaren is dat men altijd tegen mij zei bij de tegenslagen die ik mocht ondervinden: ‘oh, maar jij komt er wel of ‘oh, maar jij bent zo’n sterke vrouw; dat lukt jou makkelijk’. Dat is hoe men mij ziet maar waarom klopt dit dan niet bij hoe ik mij voel?

Om zakelijk verder te kunnen groeien, moet je ook persoonlijk groeien. Dus heb ik daar mijn weg in gevonden door een lieve coach te vinden, Liseth Bijland, die mij helpt om te groeien in wie ik ben. Zij leert mij met veel liefde en geduld naar mijzelf te kijken. Ze heeft mij wijze lessen geleerd.  Laat de dingen daar waar ze horen of bij wie ze horen. Zijn ze niet van jou? Blijf er dan van af en loop door. Iedereen heeft recht op zijn eigen emotie en eigen mening. Is dit niet jouw emotie of mening. Laat het dan bij diegene waar het hoort.
Verbind je niet met iedere emotie die niet waar is. Vraag je altijd af of deze emotie waar is en of je je daarmee wilt verbinden. Dient het je? Dan verbind je je ermee, zo niet laat deze dan los. Mocht je je toch verbinden met een emotie die jou niet dient dan hoef je jezelf er ook niet op te veroordelen. Bedenk dan; dit mag er ook even zijn. Blijf jezelf voldoende liefhebben!

Dus al val je met je fiets bedenk je dan dat de pleister er is om geen oordeel te hebben want vallen mag en de pleister verzacht je pijn.

“Mindfulness is simply

Being aware of what is happening right now without wishing it were different.

Enjoying the pleasant without holding on when it changes.
(which it will)

Being with the unpleasant without fearing it will always be this way.
(Which it won’t)”

Toekomst

Uiteraard blijf ik fietsen en blijf ik zeer kritisch op mijn fiets of deze nog steeds bij mij past en bij mij hoort. Ik kies nu alleen nog maar voor de dingen waar ik achter sta en kijk niet meer naar de oordelen van anderen. Ik heb mijzelf steeds meer lief.

Dit heeft ook zijn weerslag op Elle Office Support. In de afgelopen twee jaar zijn wij nog nooit zo hard en snel gegroeid als nu in de afgelopen maanden. Steeds weer evalueren wij en kijken wij waar we staan. Steeds meer leren wij om op voorhand een pad te kiezen waar we heen willen en daarop te acteren. Hierdoor kom je minder voor verrassingen te staan en zijn de hobbels minder hoog waardoor je tijdens het fietsen minder pijn ervaart.

Sinds kort werken wij samen met Marion van der Giessen en Lucienne de Swart. Twee toppers die onze groei bevorderen. Want het is een feit dat Elle Office Support steeds vaker gevonden en benaderd wordt en daar zijn wij echt maar wat trots op! Om te kunnen acteren op onze toekomst zijn wij nu druk bezig om nog meer geweldige VA’s (Virtual Assistant) aan ons netwerk te kunnen toevoegen.

Ons doel is om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen met de juiste mensen op de juiste plaats door zoveel mogelijk kennis in ons netwerk te hebben. Een goede VA of PA kan niet alles, een goede VA of PA kent haar kwaliteiten maar durft ook zeker aan te geven dat iets niet haar vakgebied is.

Wie springt er met ons op de fiets en wil er met ons een geweldige fietstocht maken? Bel ons op 0172-263010 of mail ons op info@elleofficesupport.nl en laat het ons weten!

 

Met lieve groet,

Mariëlle Elsing