Werken als VA, ken je dat?

Ken je dat? Je leest iets en het lijkt alsof het voor jou geschreven is. Dat gebeurde mij toen ik in december vorig jaar een vacature langs zag komen op Facebook. Mariëlle zocht de spreekwoordelijke duizendpoot, als rechter- en linkerhand ter ondersteuning van Elle Office Support. Het eerste wat je dan doet: even googelen. En hoewel ik helemaal niet echt op zoek was naar een andere job, kon ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Gelukkig dacht Mariëlle er net zo over, dus niet lang daarna was ik ‘part of the team’ en volop aan de slag! Zowel als die rechter- en linkerhand, maar ook al heel snel als echte Virtual Assistant met ‘mijn eigen’ accounts.

Waar ik in eerdere functies na een aantal jaar uitgekeken kon raken, zorgt de afwisseling van meerdere klanten in totaal verschillende sectoren nu voor een constante uitdaging. Van mailboxen en agenda’s tot CRM-systemen, van offertes tot (financiële) administratie, van telefonische bereikbaarheidsdiensten tot social media: de klant kan het zo gek niet bedenken, of wij denken mee. ‘Never a dull moment’ om het maar zo te zeggen 😉.

Digitaal wist ik mijn weg al goed te vinden, zowel binnen organisaties, als in online communities (als support medewerker/moderator) en op social media. Toch is er wat online samenwerken betreft ook voor mij een wereld open gegaan. Al die mogelijkheden en tools, ik leer nog steeds elke dag bij. En ook dat maakt het werk uitdagend, je blijft je immers ontwikkelen. De ervaringen bij de ene klant bieden inzichten die je weer meeneemt in je werk voor andere klanten.

Over ontwikkelen gesproken: In september 2018 start een pilot voor een nieuwe basisopleiding Virtual Assistant/Online Office Professional. En ja, ik doe mee!! Mariëlle heeft deze opleiding opgezet vanuit hun eigen expertise en dagelijkse praktijkervaring met Elle Office Support. Praktijkgerichter kan bijna niet. Met blended learning modules word je in slechts drie maanden tijd op weg geholpen om met vertrouwen aan de slag te gaan als Virtual Assistant/Online Office Professional.

Online (hoe kan het ook anders), maar óók offline en dat vind ik een enorm pluspunt. Samen sparren, je netwerk opbouwen en de interactie maken het nog waardevoller. De modules zijn opgezet met gespecialiseerde partners én een aantal klanten.

Ben jij ook zo’n duizendpoot die houdt van een uitdaging en wil je voor jezelf aan de slag (of ben je net zelf gestart)? Klik dan vooral even door: https://elleofficesupport.com/

Lieve groet van Cristel Nas