Terugblikken van Elle

Elle's terugblikken

2022 – Een bewogen jaar

Ik kijk weer terug naar het jaar en word verrast door wat er allemaal gebeurd is. Ik ging 2022 in met een geweldig team van 10 vrouw groot. Nog nooit eerder werkte Elle met zo’n groot team. Inmiddels zijn we gegroeid naar 15 mensen. Voor het eerst heeft een man zich aangesloten in ons vaste team en ik ben blijer dan ooit.

Ik weet dat ik kan vertrouwen op de mensen die nu samen met mij Elle vormen. Vorig jaar had ik het erover dat ik meer wilde leren loslaten. Dat is ook echt gelukt. Dit team heeft me echt laten ervaren dat het werk goed opgepakt wordt wanneer je zelf even onverwachts uit de running valt. Doordat ik plotseling uitviel en dit leidde tot een operatie kon ik even niets meer, toch bleek dit geen probleem voor al het werk dat verzet moet worden. Iedereen sprong bij en met enkele nieuwe aanspreekpunten binnen het team kon ik het echt loslaten. Wat ben ik daar ontzettend trots op en soms emotioneert me dit.

Dit jaar was ik te gast bij 2 podcasts. Hier vertelde ik onder meer hoe alles veranderde toen ik jaren geleden de WIA in ging en besloot me daar niet bij neer te leggen en voor mezelf starten. Op persoonlijk vlak ging ik dit jaar flink de diepte in. Ook hierover vertelde ik in een podcast. Inmiddels heb ik zoveel mooie berichten hierop ontvangen van mensen, dit had ik nooit verwacht op het moment dat ik mijn verhaal ging doen.

Dit jaar kregen de socials van Elle een nieuw jasje. Ook dankzij het nieuwe social media team zijn we vanaf juni veel online zichtbaar en wordt er hard gewerkt aan het creëren van nieuwe content. Niet alleen ging ik een design samenwerking aan, want daarnaast startte ik ook met VA praktijk. Ik kwam erachter dat mijn missie gelijk ligt aan die van hun: Startende VA’s helpen. Ik word zelf altijd erg blij om startende VA’s te coachen, ondersteunen en hun in het vakgebied gevestigd te krijgen. VA praktijk vindt dit ook erg belangrijk. Dankzij onze samenwerking worden startende VA’s goed opgeleid en kunnen ze vervolgens bij mij hun eerste werkende stappen zetten.

Toch weten we allemaal dat een jaar gevuld is met pieken en dalen. Het team was begin van het jaar niet stabiel. Wat voor de nodige uitdagingen zorgde. Ook ontvang ik al een jaar lang vervelende berichten, deze raakte me in het begin heel erg en ik moest mijn weg hierin vinden. Inmiddels heb ik geleerd hiervan weg te blijven en het bij diegene te laten die hier gelukkig van wordt dit te doen. Niet een keuze die ik zelf zou maken, dit zegt meer over de ander.

Hoe dan ook, Elle draait fantastisch! Dit jaar deed ik met kerst 60 relatiegeschenken op de bus. Dat is dan zo’n fijne eyeopener voor de groei die we hebben gemaakt. Elle is in 2022 al 7 jaar oud geworden en het team? Dat is goud! Hier wil ik mee door.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling toe en op dat iedereen het geluk mag ervaren bij het doen van zijn/haar/hen werk.

Liefs, Mariëlle