2021, wat was je mooi

Mariëlle op het strand in notitieblok aan het schrijven.

Wat gaat een jaar toch eigenlijk bizar snel. Naast wat grote hoogtepunten kon ik echt niet meer opnoemen wat er allemaal met Elle Office Support gebeurde in 2021. Ik besloot om mijn eigen sociale media en website terug te lezen. Eigenlijk best leuk zo’n digitale tijdlijn.

2021 begon ik met een waanzinnige week. De week begon met een “bah ik zit er doorheen”-gevoel maar dat sloeg snel om met het verwelkomen van oude bekenden en successen van klanten waar ik zelf toch ook altijd wel een beetje trots op ben.

Iets later organiseerde ik een online Pubquiz! Dat is nou precies een voorbeeld van iets wat ik alweer vergeten was en heel leuk is om weer eens aan terug te denken.

Ik zette een kwetsbare blog online. Ik weet nog hoe moeilijk ik dat vond. Tijdens het schrijven dacht ik; “ja, dit stukje van mijzelf mag ik ook laten zien” maar na het zetten van de laatste punten en komma’s begon ik alweer te twijfelen. Was dat niet iets wat ik juist graag voor mijzelf wilde houden? Uiteindelijk besloot ik dat juist dit iets was wat ik in 2021 wilde leren. Loslaten, vertrouwen en af en toe wat meer aan mijzelf mogen denken. Dus daar ging hij, de blog toch maar online. Ik kreeg zoveel lieve reacties en dat gaf mij echt een boost.

Per 1 februari startte Michelle in het team. We zijn nu bijna een jaar verder en ik zou niet meer weten hoe ik het zonder haar zou moeten. Ze is mijn eigen P.A. of hoe wij het graag zeggen; mijn eigen minion.

In 2021 gingen al mijn teamleden op de foto bij mijn huisfotograaf @FotografieLavinia. We werken dan wel allemaal op afstand maar het geeft toch een soort verbondenheid zo. Iedereen dezelfde soort foto met dezelfde (al zeg ik het zelf) prachtige roze achtergrond.

Mijn long-time beste vriendin Margreth kwam ook het team versterken. Ontzettend leuk hoe we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Dankzij Margreth konden we dan ook boekhouding als een nieuwe dienst aanbieden aan alle klanten.

Ik sprak online over het belang van geluk en hoe dit niet vanzelf komt. Ik had het over persoonlijke groei en ontwikkeling en hoe controversieel dit eigenlijk is. Het lijkt namelijk wel dat als je wil groeien dat je dan moet weten waarheen je wil groeien en waarin je wil ontwikkelen maar is dat nou juist niet het punt van groei? Je hoeft nog niet te weten waar je naartoe groeit. Zoals een bloem die groeit naar de zon. Die bloem vindt haar weg wel ook al weet die van tevoren nog niet aan welke kant er schaduw hangt en welke kant de zon schijnt. Ik wil in mijn team daarom ruimte laten voor groei en ontwikkeling. Échte ruimte heb ik het dan over. Binnen ons team is er genoeg ruimte om te proeven van verschillende kanten van het brede VA vak. Dan kom je er vanzelf wel achter welke kant je op wil groeien.

Op 1 april 2021 vierde ik het 6-jarige jubileum van Elle Office Support. 6 jaar lang staat Elle Office Support al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en 6 jaar lang mag ik al anderen onder mijn eigen vlag ondersteunen en helpen.

Ik ben ook het coachen van andere V.A.’s nadrukkelijker op gaan pakken en ik ben blij dat ik dat kan en mag doen. Anderen helpen zit in me. Het is dan ook niet gek dat ik VA ben geworden. Maar het echt mogen coachen en op die manier anderen verder helpen maakt me extra blij.

Bijvoorbeeld kwam Mayella ons team versterken. Een geweldige hands-on mentaliteit. Echt een feestje om haar te mogen leren wat Virtual Assistant zijn nu echt inhoudt. Ze werd eerste contactpersoon voor klanten en dit deed ze super.

Dit jaar schreef ik online ook over de Mythe van de VA en de échte held. Ik denk dat deze post het meeste bereik had van al mijn posts dit jaar. Het ging over hoe de VA wereld nu echt in elkaar zit. Wie de persoon achter de VA nu echt is. Wat tof om te zien hoe mijn verhaal werd ontvangen.

Dat ene waar ik het eerder over had? Dat ik wilde leren loslaten dit jaar? Ik ging voor het eerst in 2,5 jaar op vakantie. 2 weken lang zat ik zonder laptop en kon ik echt even niet bijspringen. Ik heb het losgelaten, het is gelukt. Ik kan volledig op mijn team vertrouwen. Elle gaat door.

Nieuwe telefoonklanten bleven komen, 8 maar liefst en zo mocht ik ook weer nieuwe telefoondames verwelkomen. Kim en Lojenke zijn nog wat groen bij ELLE maar dit groen veranderen zij al heel snel in goud. Daarnaast ook nog 6 nieuwe VA klanten, het gaat echt lekker lopen. Het team is gegroeid met nu 9 toppers van VA’s.

En over goud gesproken, mocht ik op 4 oktober 2021 ook vieren dat Elle Office Support al een jaar lang een nieuw jasje draagt. Een goud met roze jasje in combinatie met de niet te missen lotusbloem. De bloem en de kleuren hebben voor mij een speciale betekenis en ik ben blij dat ik deze nu met ELLE kan uitdragen.

Ik nam dit jaar ook afscheid van een klant die mij dicht bij het hart ligt. Vanaf het begin mocht ik samenwerken met Remie, al 7 jaar lang inmiddels. Remie koos een nieuw carrière pad en hoe erg ik hem ben gaan missen, ik juich nog steeds de keuze die hij heeft gemaakt van harte toe.

Dat was het dan, 2021. Een vol jaar zeker als ik het zo teruglees. En 2022? Wat gebeurt er dan? Precies weten doen we natuurlijk nooit. We hebben wel al een mooie start met 4 nieuwe klanten in de eerste maand. Verder ben ik benieuwd wat 2022 mij gaat brengen, welke hoogtepunten ik dit jaar mag vieren. Voorlopig ben ik nog niet van plan om te stoppen en blijf ik Elle Office Support ontwikkelen, blijf ik mensen coachen, blijf ik ondernemers ontlasten maar bovenal blijf ik leren loslaten. Misschien neem ik wel weer even vrij. Ga ik weer op roadtrip met mijn kids, mag ik nieuwe teamleden en klanten verwelkomen en misschien gebeuren er dit jaar wel dingen die ik nooit had kunnen verwachten of voorspellen.

Ik ga 2022 in met goede moed.