Van sprint naar marathon en verder

Gisteravond zat ik op de bank en bedacht ik mij wat is er een hoop gebeurd dit jaar. Zakelijk maar zeker ook privé want wat heeft mijn gezin zich moeten aanpassen in het afgelopen jaar. Zo liet ik het hele jaar de revue eens passeren.

Eerste sprint

Begin van het jaar stond ik nog in de afwachtingsmodus en dan niet één ‘zittend op de bank’, nee in de startblokken je weet het wel: je voelt die kracht om te willen gaan rennen maar wacht op dat startschot. Die afwachtmodus dus. En wat wilde ik graag gaan rennen, heel hard. Daar klonk het startschot, ik zette af en gaf al mijn kracht om de vaart erin te krijgen. Ik rende en rende en ging maar door maar waar naartoe?

De marathon

Als snel kwam ik erachter dat ik deze race niet moest gaan lopen als een sprint maar meer een marathon. En ik verminderde vaart. Op mijn gemak keek ik om mij heen. Had al aardig wat klanten die ik mocht bedienen en ik was tevreden. Het verliep rustig. Had alle tijd voor de randzaken die komen kijken bij het runnen van een bedrijf. Deed de boekhouding, zo af en toe eens een blogje, kon gezellig netwerken zo her en der. Het liep eigenlijk wel oké.

Dat begon te kriebelen, ik kwam halverwege het jaar op een punt waarbij ik dacht wel oké, wat is wel oké en waarom neem ik genoegen met wel oké. Mirelle kwam terug van vakantie en we hebben eens om de tafel gezeten. Wat willen we en waar willen we naar toe? Is het wel oké goed genoeg voor ons of willen we meer? Eigenlijk kwamen we al snel tot de conclusie dat we meer uit ons bedrijf willen halen. Meer uitdaging meer op de toekomst gericht. Daar kwam de mindset om de hoek kijken.

Inzetten tweede sprint

Vanaf het moment dat wij iets meer vaart bij gaven in mijn marathonrun gebeurde er van alles. Er kwam een samenwerking op ons pad met Accountor, we werden benaderd om vrijwilligerswerk te doen vanuit Elle voor een hele mooie stichting Kenchaan. We werden gevraagd voor een promotiefilm voor Weblish en hielden daar zelf ook een mooie film aan over. We kregen de vraag of we geïnterviewd mochten worden over hoe wij samenwerken (Mirelle en ik). Dat bracht ons in een flow.

Er ging nog een tandje bij. Door al die mooie dingen om ons heen groeide ook gestaag ons klantenbestand. De vraag naar ondersteuning vanuit Elle werd steeds groter en we merkte echt dat de vraag niet meer persoonsgericht kwam, maar dat de ondersteuning vanuit het bedrijf gevraagd werd. Elle Office Support wordt benaderd en niet meer Mirelle en Mariëlle. Dat voelde in het begin best een beetje gek aan. Maar we hebben hier wel op ingestuurd en ons beleid op aangepast. Zo hebben we SharePoint ingericht zodat wij altijd alle bestanden op 1 plek hebben staan, per opdrachtgever. Gesprekken met nieuwe klanten zijn we totaal anders gaan aanpakken. We gaan afzonderlijk van elkaar naar gesprekken en ‘verkopen’ Elle inmiddels als een bureau. Ook gaan we nu geregeld samen gesprekken aan en starten we samen de werkzaamheden op voor een opdrachtgever.

Tweede sprint

Door deze aanpak bleven we maar groeien. En groei betekent ook harder lopen en zo werd de pas weer iets versneld. De vraag naar het beantwoorden van de telefoon van klanten kwam ook steeds vaker onze kant op. En inmiddels liepen we met meerdere mobiels van opdrachtgevers die wij beantwoorden. Dat moet ook anders kunnen bedachten we. We komen nu op een punt dat we moeten gaan investeren in ons bedrijf. We moeten blijven ontwikkelen en op zoek naar de behoefte van onze opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers. Er komt een nieuwe dienst bij vanaf januari 2017 starten wij met Elle’s telefoondienst.

Hiervoor hebben wij een VOIP centrale aangeschaft met de benodigde middelen welke inmiddels twee weken geleden geïnstalleerd zijn. Verder zijn we druk bezig om onze diensten uit te bereiden met een secretariaatsscan. Hierover in onze nieuwsbrief in januari meer.

Ook merken wij dat we steeds vaker op pad zijn naar bestaande opdrachtgevers om zo weer even elkaar te kunnen zien en te evalueren. Maar ook naar potentiele nieuwe opdrachtgevers. Het vervoersmiddel werd dus steeds belangrijker. Dus kwamen daar onze “Elle”-auto’s en de belettering hiervan. Je merkt het al, met alle groei komen er ook steeds meer interne zaken bij. Ook dit moesten we gaan inpassen en structuur aanbrengen. Daar werd het intern overleg geboren. Een vast moment in de week en twee vaste dagen in de week dat we samenwerken.

De afgelopen maanden is Elle zo aan het groeien dat we inmiddels weer aan het sprinten zijn. Maar deze sprint voelt anders dan de sprint waar ik mee begon. Deze sprint voelt meer als sprint waarvoor we getraind hebben een sprint met uithoudingsvermogen. Intern lopen de zaken nu soepel waardoor nieuwe dingen makkelijk opgepakt kunnen worden en efficiënt verlopen. We krijgen nog steeds vanuit verschillende hoeken aanvragen voor ondersteuning en inmiddels werken we beide meer dan fulltime voor onze opdrachtgevers en aan Elle Office Support.

Het is druk en we hebben het druk maar we maken ons niet druk omdat we alles goed onder controle hebben. We zijn al weer aan het kijken naar de toekomst en hebben weer doelen gesteld voor 2017. Meer gaan samenwerken met andere concullega’s, de telefoondienst promoten en uitbreiden, op zoek naar een goed kantoor waar we voldoende werkplekken kunnen organiseren en vooral veel op pad.

Inzetten deel twee van de marathon

Een gecontroleerde sprint die weer rustig afneemt naar een marathonrun zodat we weer voldoende kunnen trainen voor onze volgende sprint. Want ja, wij zijn ons ervan bewust dat je een marathon veel langer volhoudt dan een sprint maar die sprinten tussen door maken die marathonrun veel leuker!

Met lieve groet,

Mariëlle Elsing

www.elleofficesupport.com
marielle.elsing@elleofficesupport.com