Elle te gast in Podcasts

Te gast bij BNR

Te gast bij BNR nieuwsradio

ZZP Café Online
De vrijheid die je hebt als zzp’er kan natuurlijk ook wel eens tegen je werken. Hoeveel zzp’ers zetten zichzelf ’s avonds (of ’s nachts!) en in het weekend nog achter hun laptop om die ene deadline toch nog even te halen? En wat dacht je van die eindeloze stroom administratie. Btw-aangiftes in je vakantie, kom nou! Dat moet toch efficiënter kunnen? Ook niet onbelangrijk: hoe creëer je een fijne werksfeer voor jezelf; mét of zonder collega’s? En hoe vind je eigenlijk een goede werkprivébalans?

Patrick Schrooten, programmamanager, en Mariëlle Elsing, Virtual Assistant, vertellen hoe zij hiermee omgaan en geven tips voor de zzp’er.

Host van deze podcast is Nina van den Dungen, al haar hele werkende leven zzp’er. Als freelancejournalist en presentator werkt ze onder meer voor BNR Nieuwsradio. Cohost is Hugo-Jan Ruts, hij is hoofdredacteur van ZIPconomy, het nieuwsplatform voor zzp’ers en opdrachtgevers.

Luister de podcast hier terug!

De dag dat alles anders werd, Van 100% afgekeurd naar een team van 15

Ik was te gast bij de podcast van Erik Kuperus. Samen hadden we het over de dag dat alles anders werd voor mij. We bespreken hoe ik daarmee omging en nog steeds mee omga.

Sommige mensen weten inmiddels al dat ik, Mariëlle, 100% ben afgekeurd vanwege mijn schouder. Ik kreeg een WIA maar het zitten op de bank was niets voor mij. Ik nam een groot risico, sloeg deze WIA af en besloot dan maar voor mijzelf te beginnen. En wat ben ik daar blij mee. Ik kijk niet meer terug naar toen, maar ik ben gefocust op de toekomst. Hard werken hierin is de absolute sleutel.

Luister de podcast hier terug!

Mariëlle in een openhartig gesprek met Dolf van Craanenburgh

Na te gast te zijn geweest bij een eerdere podcast werd ik gevraagd door Dolf van Craanenburgh om ook in zijn podcast als gast aan te schuiven. Voor mij best spannend omdat Dolf ten eerste een klant van mij is. Maar nog meer omdat ik dankzij zijn werk als Emotieve Live Coach mijzelf in 2022 een cadeau gunde.

2022 is voor mij een heftig jaar geweest privé. En dat startte eigenlijk al gelijk eind januari. Ik ontving nare berichten waarbij afzender onbekend is. Berichten die dagelijks kwamen en meerdere op een dag. Deze berichten waren zo persoonlijk en gericht op mij en mijn dierbaren dat ik hierin vastliep. Ik nam met Dolf contact op en ging met de billen bloot om privé dit stukje te delen.

Dolf raadde mij aan om dit mooie traject te gaan volgen en zo deed ik dat bij een collega van hem. Want dit stukje wilde ik wel scheiden van het zakelijke. Dolf richt zich vooral op ondernemers die succesvol zijn in business, maar die verbinding missen in hun privéleven. Om op een gezonde manier in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met het hier & nu. Zodat je ook als vriend en partner succesvol kunt zijn.

Zelf heb ik nu 6 sessies gehad en heb ik nog wel even te gaan, maar kijk daar enorm naar uit. Heb een hoop verloren in 2022. Vertrouwen in mijzelf, maar ook in mijn medemens. Een liefde die hierdoor geen kans van slagen mocht hebben. En ook de verbinding naar mijn kinderen en dierbaren.
Maar… ik heb er zoveel ook voor teruggekregen! Mooie gesprekken met mijn kinderen, mijn grenzen leren aangeven, liefde anders te zien die warmte ook te mogen voelen en ervaren vanuit mijn kinderen, familie, vrienden en team. Mijn eigen keus te maken om niet te doen wat men van mij verwacht, maar wat goed is voor mijzelf.

Luister naar deze persoonlijke podcast. En loop jij vast of herken jij als ondernemer de dingen die hierheen besproken worden? Neem vooral contact met Dolf (of mij) op.
Want…… excelleren kun je leren!

Luister de podcast hier terug!

Te gast bij Dolf’s podcast

Mijn 4e podcast ervaring en ik word steeds minder zenuwachtig. Zo ging ik bij de eerste keer met knikkende knieën onderweg, deze keer met muziekje aan en meezingend in mijn auto. Onderweg naar Dolf van Craanenburgh was het helaas nog niet het weer om mijn dak open te gooien, maar zo ontspannen voelde ik mij wel.

Aangekomen bij Dolf eerst een kop koffie met een heerlijke traktatie. Daarna koptelefoon op en microfoon voor mijn snuit. Ready to go!

Op dat moment besloten de werklui bij de buren te gaan starten met boren. Hoe hilarisch ook, maar opname van een podcast dat ging even niet door. Dolf en ik besloten om de planning om te gooien. Dus de auto in en lunchen bij een sushi restaurant. Ingelogd als mevrouw Pod en de heer Cast hebben we genoten. Om 16.00 uur bleken de werklui al weekend te gaan vieren. Mooi moment voor ons om toch nog te starten met de opname van de podcast. Was dit een goed idee na een melige lunch?

De podcast is een combi geworden van humor en diepgang. Niet eerder voelde ik mij zo op mijn gemak. Trots op het eindresultaat en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het mij weten!

Luister de podcast hier terug!