Mariëlle inschakelen als spreker

Mariëlle spreekt regelmatig op verschillende bijeenkomsten over het werken als Virtual Assistant en haar ervaring als zelfstandig ondernemer. Dit doet ze zowel voor MBO-scholen zoals bijvoorbeeld het Albeda College, waarbij de opleiding tot Management Assistente verzorgd wordt als op evenementen. Maar ook wordt zij ingeschakeld door organisaties die werklozen op weg helpen naar het ZZP-schap.

Wil jij Mariëlle ook inschakelen als spreker? Bel: +31 172-263010 of mail naar info@elleofficesupport.com.

14 april 2020

Workshop ‘Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou?” voor JobOn op dinsdag 14 april 2020 van 10.00-12.00 uur online!

Het beroep Virtual Assistant (VA) is in opkomst en zeker nu we midden in de Coronacrisis zitten. Een Virtual Assistant ondersteunt ondernemers en midden- en kleinbedrijven bij de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan agenda- en emailbeheer, onderhoud website en social media, ondersteuning financiële administratie, organiseren van evenementen, etc. Al die zaken waar ondernemers geen tijd of geen zin in hebben, maar wel moeten gebeuren. Door het ontzorgen van de ondernemer kan deze zich meer bezighouden met zijn of haar passie. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de Office-Manager die op afstand de werkzaamheden verricht. Die als spin in het web zorgt dat de directie nergens meer aan hoeft te denken en op deze manier ontzorgt. Steeds meer bedrijven kijken nu ook naar deze mogelijkheden en zien hier de voordelen van in. Een VA is niet per definitie een ZZP-er maar kan ook in loondienst werken en hun manager/leidinggevende ondersteunen.

Tijdens dit informatieve webinar zal Mariëlle haar ervaringen delen over het vak en is er ruimte om vragen te stellen.

Najaar 2020

Workshop ‘De toekomst als Virtual Assistant’ voor Nederlandse Vereniging van Directie- en Managementondersteuners in het Inntel Hotel in Eindhoven. De datum wordt nog nader bepaald.

De NVD wil als enige vakvereniging voor Directie- en Managementondersteuners meegaan met haar tijd. De afgelopen decennia is met grote regelmaat geroepen dat het vak van een (directie)ondersteuner verdwijnt. Niets is minder waar blijkt; de rol van ondersteuner is nog steeds onverminderd nodig. Wel is de invulling van de functie veranderd en er worden andere competenties gevraagd zoals: situationeel helpen, meer samenwerken, optimalistisch in plaats van perfectionistisch, vanuit eigen kracht opereren, communicatief sterk en kunnen beïnvloeden, dirigent en sparringspartner. Duidelijke keuzes maken en jezelf kunnen profileren. Tegenwoordig worden andere organisatievormen gekozen vanuit de behoefte om efficiënter en flexibeler te kunnen werken. De grens tussen ‘allemaal zelf doen’ en ‘centraal laten doen’ schuift verder op, waarbij die centrale plek binnen of buiten de organisatie kan liggen. Denk hierbij aan poolsecretariaten, servicedesks, notuleerservice én Virtual Assistants (VA).

Je kunt je hier aanmelden!