Marielle Elsing

Ik kijk weer terug naar het jaar en word verrast door wat er allemaal gebeurd is. Ik ging 2022 in met een geweldig team van 10 vrouw groot. Nog nooit eerder werkte Elle met zo’n groot team. Inmiddels zijn we gegroeid naar 15 mensen. Voor het eerst heeft een man zich aangesloten in ons vaste team en ik ben blijer dan ooit.

Ik weet dat ik kan vertrouwen op de mensen die nu samen met mij Elle vormen. Vorig jaar had ik het erover dat ik meer wilde leren loslaten. Dat is ook echt gelukt. Dit team heeft me echt laten ervaren dat het werk goed opgepakt wordt wanneer je zelf even onverwachts uit de running valt. Doordat ik plotseling uitviel en dit leidde tot een operatie kon ik even niets meer, toch bleek dit geen probleem voor al het werk dat verzet moet worden. Iedereen sprong bij en met enkele nieuwe aanspreekpunten binnen het team kon ik het echt loslaten. Wat ben ik daar ontzettend trots op en soms emotioneert me dit.

Dit jaar was ik te gast bij 2 podcasts. Hier vertelde ik onder meer hoe alles veranderde toen ik jaren geleden de WIA in ging en besloot me daar niet bij neer te leggen en voor mezelf starten. Op persoonlijk vlak ging ik dit jaar flink de diepte in. Ook hierover vertelde ik in een podcast. Inmiddels heb ik zoveel mooie berichten hierop ontvangen van mensen, dit had ik nooit verwacht op het moment dat ik mijn verhaal ging doen.

Dit jaar kregen de socials van Elle een nieuw jasje. Ook dankzij het nieuwe social media team zijn we vanaf juni veel online zichtbaar en wordt er hard gewerkt aan het creëren van nieuwe content. Niet alleen ging ik een design samenwerking aan, want daarnaast startte ik ook met VA praktijk. Ik kwam erachter dat mijn missie gelijk ligt aan die van hun: Startende VA’s helpen. Ik word zelf altijd erg blij om startende VA’s te coachen, ondersteunen en hun in het vakgebied gevestigd te krijgen. VA praktijk vindt dit ook erg belangrijk. Dankzij onze samenwerking worden startende VA’s goed opgeleid en kunnen ze vervolgens bij mij hun eerste werkende stappen zetten.

Toch weten we allemaal dat een jaar gevuld is met pieken en dalen. Het team was begin van het jaar niet stabiel. Wat voor de nodige uitdagingen zorgde. Ook ontvang ik al een jaar lang vervelende berichten, deze raakte me in het begin heel erg en ik moest mijn weg hierin vinden. Inmiddels heb ik geleerd hiervan weg te blijven en het bij diegene te laten die hier gelukkig van wordt dit te doen. Niet een keuze die ik zelf zou maken, dit zegt meer over de ander.

Hoe dan ook, Elle draait fantastisch! Dit jaar deed ik met kerst 60 relatiegeschenken op de bus. Dat is dan zo’n fijne eyeopener voor de groei die we hebben gemaakt. Elle is in 2022 al 7 jaar oud geworden en het team? Dat is goud! Hier wil ik mee door.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling toe en op dat iedereen het geluk mag ervaren bij het doen van zijn/haar/hen werk.

Liefs, Mariëlle

 

#team #socialmedia #virtueelassistent #va #2022

Wat gaat een jaar toch eigenlijk bizar snel. Naast wat grote hoogtepunten kon ik echt niet meer opnoemen wat er allemaal met Elle Office Support gebeurde in 2021. Ik besloot om mijn eigen sociale media en website terug te lezen. Eigenlijk best leuk zo’n digitale tijdlijn.

2021 begon ik met een waanzinnige week. De week begon met een “bah ik zit er doorheen”-gevoel maar dat sloeg snel om met het verwelkomen van oude bekenden en successen van klanten waar ik zelf toch ook altijd wel een beetje trots op ben.

Iets later organiseerde ik een online Pubquiz! Dat is nou precies een voorbeeld van iets wat ik alweer vergeten was en heel leuk is om weer eens aan terug te denken.

Ik zette een kwetsbare blog online. Ik weet nog hoe moeilijk ik dat vond. Tijdens het schrijven dacht ik; “ja, dit stukje van mijzelf mag ik ook laten zien” maar na het zetten van de laatste punten en komma’s begon ik alweer te twijfelen. Was dat niet iets wat ik juist graag voor mijzelf wilde houden? Uiteindelijk besloot ik dat juist dit iets was wat ik in 2021 wilde leren. Loslaten, vertrouwen en af en toe wat meer aan mijzelf mogen denken. Dus daar ging hij, de blog toch maar online. Ik kreeg zoveel lieve reacties en dat gaf mij echt een boost.

Per 1 februari startte Michelle in het team. We zijn nu bijna een jaar verder en ik zou niet meer weten hoe ik het zonder haar zou moeten. Ze is mijn eigen P.A. of hoe wij het graag zeggen; mijn eigen minion.

In 2021 gingen al mijn teamleden op de foto bij mijn huisfotograaf @FotografieLavinia. We werken dan wel allemaal op afstand maar het geeft toch een soort verbondenheid zo. Iedereen dezelfde soort foto met dezelfde (al zeg ik het zelf) prachtige roze achtergrond.

Mijn long-time beste vriendin Margreth kwam ook het team versterken. Ontzettend leuk hoe we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Dankzij Margreth konden we dan ook boekhouding als een nieuwe dienst aanbieden aan alle klanten.

Ik sprak online over het belang van geluk en hoe dit niet vanzelf komt. Ik had het over persoonlijke groei en ontwikkeling en hoe controversieel dit eigenlijk is. Het lijkt namelijk wel dat als je wil groeien dat je dan moet weten waarheen je wil groeien en waarin je wil ontwikkelen maar is dat nou juist niet het punt van groei? Je hoeft nog niet te weten waar je naartoe groeit. Zoals een bloem die groeit naar de zon. Die bloem vindt haar weg wel ook al weet die van tevoren nog niet aan welke kant er schaduw hangt en welke kant de zon schijnt. Ik wil in mijn team daarom ruimte laten voor groei en ontwikkeling. Échte ruimte heb ik het dan over. Binnen ons team is er genoeg ruimte om te proeven van verschillende kanten van het brede VA vak. Dan kom je er vanzelf wel achter welke kant je op wil groeien.

Op 1 april 2021 vierde ik het 6-jarige jubileum van Elle Office Support. 6 jaar lang staat Elle Office Support al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en 6 jaar lang mag ik al anderen onder mijn eigen vlag ondersteunen en helpen.

Ik ben ook het coachen van andere V.A.’s nadrukkelijker op gaan pakken en ik ben blij dat ik dat kan en mag doen. Anderen helpen zit in me. Het is dan ook niet gek dat ik VA ben geworden. Maar het echt mogen coachen en op die manier anderen verder helpen maakt me extra blij.

Bijvoorbeeld kwam Mayella ons team versterken. Een geweldige hands-on mentaliteit. Echt een feestje om haar te mogen leren wat Virtual Assistant zijn nu echt inhoudt. Ze werd eerste contactpersoon voor klanten en dit deed ze super.

Dit jaar schreef ik online ook over de Mythe van de VA en de échte held. Ik denk dat deze post het meeste bereik had van al mijn posts dit jaar. Het ging over hoe de VA wereld nu echt in elkaar zit. Wie de persoon achter de VA nu echt is. Wat tof om te zien hoe mijn verhaal werd ontvangen.

Dat ene waar ik het eerder over had? Dat ik wilde leren loslaten dit jaar? Ik ging voor het eerst in 2,5 jaar op vakantie. 2 weken lang zat ik zonder laptop en kon ik echt even niet bijspringen. Ik heb het losgelaten, het is gelukt. Ik kan volledig op mijn team vertrouwen. Elle gaat door.

Nieuwe telefoonklanten bleven komen, 8 maar liefst en zo mocht ik ook weer nieuwe telefoondames verwelkomen. Kim en Lojenke zijn nog wat groen bij ELLE maar dit groen veranderen zij al heel snel in goud. Daarnaast ook nog 6 nieuwe VA klanten, het gaat echt lekker lopen. Het team is gegroeid met nu 9 toppers van VA’s.

En over goud gesproken, mocht ik op 4 oktober 2021 ook vieren dat Elle Office Support al een jaar lang een nieuw jasje draagt. Een goud met roze jasje in combinatie met de niet te missen lotusbloem. De bloem en de kleuren hebben voor mij een speciale betekenis en ik ben blij dat ik deze nu met ELLE kan uitdragen.

Ik nam dit jaar ook afscheid van een klant die mij dicht bij het hart ligt. Vanaf het begin mocht ik samenwerken met Remie, al 7 jaar lang inmiddels. Remie koos een nieuw carrière pad en hoe erg ik hem ben gaan missen, ik juich nog steeds de keuze die hij heeft gemaakt van harte toe.

Dat was het dan, 2021. Een vol jaar zeker als ik het zo teruglees. En 2022? Wat gebeurt er dan? Precies weten doen we natuurlijk nooit. We hebben wel al een mooie start met 4 nieuwe klanten in de eerste maand. Verder ben ik benieuwd wat 2022 mij gaat brengen, welke hoogtepunten ik dit jaar mag vieren. Voorlopig ben ik nog niet van plan om te stoppen en blijf ik Elle Office Support ontwikkelen, blijf ik mensen coachen, blijf ik ondernemers ontlasten maar bovenal blijf ik leren loslaten. Misschien neem ik wel weer even vrij. Ga ik weer op roadtrip met mijn kids, mag ik nieuwe teamleden en klanten verwelkomen en misschien gebeuren er dit jaar wel dingen die ik nooit had kunnen verwachten of voorspellen.

Ik ga 2022 in met goede moed.

Marielle Elsing

Ik maak richting het einde van het jaar of net in het nieuwe jaar meestal wel even een terugblik. Dat ging dit jaar lastiger dan voorgaande jaren. Ik denk dat anderen wel kunnen raden waarom. Jawel, Corona.

In mijn laatste blog schreef ik al meer over hoe ik op dit moment in het leven sta na een roerige tijd. Die roerige tijd is met name wat Corona mij gebracht heeft. Ik ben meer bij mijzelf terecht gekomen en ik ben meer mijn gevoel gaan volgen. Het gevoel waar ik altijd al op kon varen verdween in de loop der tijd en dit maakte mij steeds meer onzeker.
Toen ik een paar weken geleden in een social media post vroeg wat voor cijfer mensen aan 2020 gaven gaf ik het zelf nog een 8. Toen ik het wat meer overdacht ben ik toch naar de 9 gegaan.
Mijn omzet daalde in maart met 86% nadat Corona om de hoek kwam kijken. Daar zit je dan met een fantastisch team maar het werk is daar ineens niet meer. En nee, dat was geen makkelijke periode.

In die tijd verloor ik vriendschappen en mooie klanten, de telefoonservice was niet meer rendabel en dus moest de stekker eruit maar vooral verloor ik mijzelf. Ik zat net als vele anderen ook in die dip. Hoewel ik het probeer ben ik niet altijd maar vol goede moed en is ook mijn glas niet altijd halfvol. Om mij heen hoorde ik “dat komt wel goed, jij bent altijd zo sterk en zo positief”. Ik ben niet altijd die sterke vrouw die alles altijd aankan. Dat is ook maar een masker dat ik graag draag zodat “men” maar niet ziet dat ik kwetsbaar ben. Vol zelfmedelijden zag ik de put steeds dieper worden al wilde ik dat helemaal niet.

Succes is een mindset
Ik besloot in augustus dat ik die maand nog even zielig mocht zijn, dat gunde ik mijzelf nog. Nog heel even op de bank zitten, Netflixen en bedenken “het lukt mij niet meer”. Maar vanaf september moest het echt over zijn met het zielige gedoe. Overleven is een mindset en ik ben overtuigd dat de juiste mindset een onderdeel is van succes. Zakelijk en privé.

Met deze mindset startte ik de telefoonservice weer op. Dit deed ik met een geweldig team dat er echt staat en samen met mij ervoor wilde gaan om ELLE weer kick-start te geven. Met dat team durfde ik het weer aan.
Binnen een korte periode ging de omzet weer een stukje omhoog. Daarmee zijn we er nog niet, we zitten nog lang niet op het oude niveau maar het gaf hoop. Wat ben ik dankbaar voor mijn netwerk die het mij ook gunde om een doorstart te maken.

Ik mocht vele nieuwe klanten verwelkomen en deze ook koppelen aan de teamleden. Er kwamen oude klanten terug juist omdat ze in deze onzekere tijd liever met een VA samenwerken dan met een Office Manager in loondienst. Er kwam zelfs een groot project op mijn pad. Ik ging ook mooie samenwerkingen aan die zijn vruchten afwerpen.

“Ik ben er weer en dat geeft me energie”

Het is zo bijzonder hoe een goede mindset werkt. Startende VA’s die bellen met de vraag of ik ze op weg wil helpen en wat vind ik het mooi dat ik door ‘alleen’ tijd te investeren een startende VA op weg kan helpen en onzekerheid weg kan halen. Wanneer ik een dankbaar en lief berichtje mag ontvangen dat de eerste klant binnen is mede dankzij de peptalks die ik gaf krijg ik opnieuw een boost. Ik merk steeds meer en steeds vaker dat ik gelukkig en blij word van het helpen en ondersteunen. Al wist ik dit natuurlijk al. Anders was ik nooit bij dit mooie beroep terecht gekomen. En is het een standaard eigenschap van een zakenvrouw om mensen op weg te helpen zonder daar iets voor terug te vragen? Misschien niet, maar het is wel één van mijn eigenschappen, het is wie ik ben.

Wanneer je met een team werkt moeten er wel dingen geregeld worden, dat zie ik ook. Het moet en zal doorgaan. Ook als ik niet bereikbaar ben en ook ik kan een keer ziek worden. Dat heeft deze tijd mij wel doen inzien. Daarom heb ik nu alles geregeld zodat als ik uitval, ELLE kan blijven doordraaien. “Dat is heel normaal toch?” Kun je denken. Ja dat kan, maar voor mij is dat wel een drempel waar ik overheen moest. Ik ben een controle freak en kan dingen lastig loslaten. Deze zaken regelen is dus weer een persoonlijke winst die ik heb behaald waaronder het vertrouwen in de juiste personen hebben.

Ik wilde meer kunnen. Dit hield in kunnen loslaten maar ook het uitbreiden van mijn zakelijke vaardigheden. Ik vroeg mijn boekhoudster mij hierbij te helpen en nu zij ons team versterkt kan ik mijn klanten deze kennis ook aanbieden.
Ik ben daarnaast in 2020 bezig geweest met mijn online zichtbaarheid en dit had als gevolg dat ELLE in september een communicatieadviseur mocht verwelkomen in het team en ook haar expertise is beschikbaar voor mijn klanten. Om door te kunnen zetten op de online zichtbaarheid besloot ik een Online zichtbaarheid pakket af te nemen bij Fotografie Lavinia. Dit geeft mij de kans om Elle Office Support drie keer per jaar volledig in beeld te brengen met nieuwe foto’s.

Geen schuldgevoel meer
Maar waarom zet ik dit nu op papier? Nu ik heb bedacht hoe ik in het leven sta, waarom wil ik dat delen? Wat ik eigenlijk wil zeggen met deze blog is, hoewel je het vaker hoort, doe wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Vraag je niet af wat “men” ervan denkt. Blijf bij jezelf en bij jouw eigen basis. Echt waar, succes is een mindset. En wat nou als je die mindset even niet hebt en het echt even zwaarder voelt dan verwacht van tevoren? Dan mag dat. Je hoeft geen schijn op te houden omdat je denkt dat anderen dat van jou verwachten. Zet jouw masker af en heb daar geen schuldgevoel over. Je kan niet alles weten hoe graag je dit ook zou willen. Niemand kan het alleen dus durf je netwerk in te schakelen. Samen kom je er vaker uit en als dit dan nog niet lukt kun je samen iemand anders zoeken die jou wel een oplossing kan bieden. Er zit geen schaamte in om hulp vragen, echt niet.

Wat voor mij zeker van belang zal zijn in 2021 is mijn eigen rust. Ik voel mij meestal schuldig richting mijn klant als ik een dag of een week vrij of vakantie neem. Maar zoals je in het vliegtuig leert; zet eerst het zuurstofmasker bij jezelf op en daarna help je een ander. Als je niet goed voor jezelf zorgt kan je ook niet voor de ander zorgen.

Het is een roerige tijd geweest. Ineens in maart kwam daar een COVID-19 om de hoek kijken en stond Elle even stil in de tijd. Voor mij persoonlijk is het een mooie tijd geweest. Tijd om stil te staan zowel privé als zakelijk waar sta ik nu en waar wil ik heen. Privé heeft het de afgelopen 2 jaar niet stil gestaan. De Corona periode gaf mij rust en bezinning en ben ik echt tot de conclusie gekomen dat alleen ik deze onrustige tijd kon veranderen. Niet meer doorhollen in zaken die niet veranderde maar eens echt kiezen voor mijzelf en voor mijn kinderen. Dat zelfde gold ook zakelijk, denkend aan mijzelf heeft mij geleerd dat ik meer in het hier en nu moet staan. Niet kijkend naar wat was maar wat is en van daaruit verder bouwen.

In deze tijd van rust en bezinning kreeg ik ook de drang om Elle eens in een nieuw jasje te steken. Een nieuwe jas die mij persoonlijk maar ook zakelijk goed past. Dat is een heel proces geweest van keuzes maar vooral mijn gevoel volgen. In dit proces heb ik hulp gehad van Renate. Zij heeft samen met mij stap voor stap gezocht naar die nieuwe jas. En met een resultaat waar ik zo waanzinnig trots op ben. Dit is de nieuwe jas van Elle geworden:

Waarom heb ik gekozen voor dit logo?

Zoals jullie zien staat er een sierlijke E. Deze E staat uiteraard voor Elle Office Support. Elle is zakelijk, stoer maar ook vrouwelijk en is een afgeleide van de 4 laatste letters van mijn naam: Mariëlle. Mijn meisjesnaam is Elsing, weer die E. Dan heeft de E aan het einde een lotusbloem. Zelf ben ik gek op bloemen je kan mij geen groter plezier doen dan met bloemen.

Lotusbloem heeft een betekenis en wel puurheid en zuiverheid. De oude Egyptenaren gebruikte het symbool al van de lotusbloem wat stond voor wedergeboorte. Wedergeboorte van Elle en van mij persoonlijk.
Ook de groei van de lotus speelt een rol. De zaden van de bloem zoeken een plek in moerasachtige bodems om te gaan settelen maar er blijft nooit water en modder aan de bloem hangen. De bloem groeit in het ritme van de dag; in de ochtend opent zij haar bladeren om ze in de avond weer te sluiten. Dit staat voor mij symbool als dat ik meer balans moet brengen in privé en zakelijk en dit minder door elkaar heen moet lopen.
De kleur roze in de bloem staat voor de weg die je bewandeld vanuit je onbewuste leven. Op gevoel…

En zo was voor mij de cirkel rond. Met gevoel ben ik tot deze conclusie gekomen en op mijn gevoel zal ik verder gaan in keuzes die op mijn pad komen.

Zo ben ik dan ook tot de conclusie gekomen dat ik echt heel graag met een team om mij heen werk en dat mijn motto: “It takes teamwork to make a dream work” meer een meer van betekenis ging worden. Zo wil ik Elle weer tot een mooi niveau brengen en ook bijvoorbeeld de Telefoonservice waar ik nu mee moest stoppen weer nieuw leven in te gaan blazen. Maar stap voor stap, eerst de nieuwe jas en daarna de jas vermenigvuldigen en opzoek gaan naar mooie mensen die ook graag die jas van Elle willen dragen. En klanten die graag ondersteund willen worden en terecht komen in een warme jas.

Zoals je leest is de Corona periode een zware periode geweest en heb ik een hoop beslissingen moeten maken. Beslissingen waar ik volledig achter sta maar nu tijd om weer te gaan wandelen naar het topje van de berg. Neem vooral ook een kijkje op de website: www.elleofficesupport.nl. Deze heeft Edwin Plasmeijer Webdesign volledig onder handen genomen en compleet in het nieuwe jasje van Elle gegoten.

Een klein gebaar naar mijn kinderen vind ik in deze ook op zijn plaats. Demy en Kay wat ben ik waanzinnig trots op jullie. Hoe jullie mij gesteund hebben in de afgelopen 5 jaar. Inzagen dat ik “te druk was” en spontaan stonden te koken, of de vaatwasser die werd uitgeruimd. Ik zie in dat het niet meer dan normaal is dat jullie helpen in het huishouden, maar ik zie ook in dat jullie teveel op mij moesten letten en daarop acteren. Trots dat ik ondernemer mag zijn echt in hart en nieren en eigenaar van een waanzinnig mooi bedrijf, maar nog trotser dat ik kan en mag zeggen dat ik jullie moeder ben. Dank jullie wel.

Een nieuwe jas voor Elle…. En wat zal ik deze met veel plezier gaan dragen!

 

Lieve groet,

Mariëlle

Ken je dat? Je leest iets en het lijkt alsof het voor jou geschreven is. Dat gebeurde mij toen ik in december vorig jaar een vacature langs zag komen op Facebook. Mariëlle zocht de spreekwoordelijke duizendpoot, als rechter- en linkerhand ter ondersteuning van Elle Office Support. Het eerste wat je dan doet: even googelen. En hoewel ik helemaal niet echt op zoek was naar een andere job, kon ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Gelukkig dacht Mariëlle er net zo over, dus niet lang daarna was ik ‘part of the team’ en volop aan de slag! Zowel als die rechter- en linkerhand, maar ook al heel snel als echte Virtual Assistant met ‘mijn eigen’ accounts.

Waar ik in eerdere functies na een aantal jaar uitgekeken kon raken, zorgt de afwisseling van meerdere klanten in totaal verschillende sectoren nu voor een constante uitdaging. Van mailboxen en agenda’s tot CRM-systemen, van offertes tot (financiële) administratie, van telefonische bereikbaarheidsdiensten tot social media: de klant kan het zo gek niet bedenken, of wij denken mee. ‘Never a dull moment’ om het maar zo te zeggen 😉.

Digitaal wist ik mijn weg al goed te vinden, zowel binnen organisaties, als in online communities (als support medewerker/moderator) en op social media. Toch is er wat online samenwerken betreft ook voor mij een wereld open gegaan. Al die mogelijkheden en tools, ik leer nog steeds elke dag bij. En ook dat maakt het werk uitdagend, je blijft je immers ontwikkelen. De ervaringen bij de ene klant bieden inzichten die je weer meeneemt in je werk voor andere klanten.

Over ontwikkelen gesproken: In september 2018 start een pilot voor een nieuwe basisopleiding Virtual Assistant/Online Office Professional. En ja, ik doe mee!! Mariëlle heeft deze opleiding opgezet vanuit hun eigen expertise en dagelijkse praktijkervaring met Elle Office Support. Praktijkgerichter kan bijna niet. Met blended learning modules word je in slechts drie maanden tijd op weg geholpen om met vertrouwen aan de slag te gaan als Virtual Assistant/Online Office Professional.

Online (hoe kan het ook anders), maar óók offline en dat vind ik een enorm pluspunt. Samen sparren, je netwerk opbouwen en de interactie maken het nog waardevoller. De modules zijn opgezet met gespecialiseerde partners én een aantal klanten.

Ben jij ook zo’n duizendpoot die houdt van een uitdaging en wil je voor jezelf aan de slag (of ben je net zelf gestart)? Klik dan vooral even door: https://elleofficesupport.com/

Lieve groet van Cristel Nas

bicycle

Ondernemen is als leren lopen of leren fietsen. Met al je kracht sta je op en probeer je je doel te bereiken. Bij het leren fietsen bijvoorbeeld; je gaat op het zadel zitten en probeert uit alle macht te trappen maar tegelijkertijd ook je evenwicht te bewaren. Ondernemen is net zo….

Natuurlijk kunnen wij jullie altijd de leuke kanten vertellen van het ondernemen en uiteraard zijn wij heel trots op waar we nu staan. Maar geloof mij; door vallen en opstaan zijn wij hier gekomen. Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Vallen doet pijn, maar je moet en wilt door.

Terug in de tijd

Ruim twee jaar geleden besloten wij om Elle Office Support op te richten. Mirelle kon al snel starten mede door haar warme netwerk waar zij uiteraard heel dankbaar voor is. Een klein jaar later kon ik eindelijk aan de voorkant mee werken. Het bijzondere is dat wij merkten dat wij precies op dezelfde momenten hoogte- en dieptepunten ervaarden, alleen voor mij een jaar later. Na een maand zaaien, zaaien en zaaien kreeg ik eindelijk mijn eerste klant. Niet snel daarna kwam de tweede en zo groeide het gestaag verder, tot het op een gegeven moment stilviel. En lang stilviel. Jullie mogen eerlijk weten dat ik mijn twijfels gehad heb of dit wel succesvol kon zijn voor mij en er is echt een moment geweest waarop ik er serieus over dacht om te stoppen. Het voordeel van met zijn tweeën zijn is dat je een collega/businesspartner hebt die tegen je aan praat en je weer op het juiste spoor zet. Mirelle deed een pleister op mijn wond en zette mij weer op mijn fiets met een liefdevolle duw de goede richting op. Het was aan mij om weer te gaan trappen en om mijn evenwicht langer vast te houden.

Uiteraard ben ik nog een aantal keer gevallen maar gelukkig durfde ik zelf weer op te stappen en door te fietsen. Dat wil niet zeggen dat het geen pijn deed. Het vallen deed en doet soms pijn. Ook de hobbels waren soms hoog waardoor het landen op het zadel pijnlijk was en is. Bijvoorbeeld vrienden en familie. Het onbegrip voor de uren die je maakt (en als groeiende ondernemer zijn dat er veel). Geen tijd hebben voor vrienden of even een bezoekje brengen aan ouders of familie. Werken in de avonden en weekenden. Want zodra je stilstaat raak je je evenwicht kwijt en val je.

In het nu staan

Dan komt er een moment dat het tijd is om te kijken naar je fiets. Heb ik de juiste fiets en past deze wel bij mij? Ik heb namelijk zomaar een fiets gepakt en ben op weg gegaan.

Toen ik op dit punt kwam, ben ik ook heel kritisch naar mijzelf gaan kijken. Wie ben ik eigenlijk? Al snel kwam ik erachter dat ik in de loop der jaren best veranderd ben. Een totaal andere kijk op het leven. Waarbij ik vroeger een allemansvriend was, ben ik mij steeds meer gaan beseffen dat ik er ook mag zijn. Bij deze verandering kwam ook een stukje onzekerheid kijken. Tja… de meeste mensen die mij kennen (en mij ook goed kennen) hoor ik nu zeggen: ‘onzeker? Jij”. Ja, ik ben onzeker. Wat ik het meest gehoord heb de afgelopen jaren is dat men altijd tegen mij zei bij de tegenslagen die ik mocht ondervinden: ‘oh, maar jij komt er wel of ‘oh, maar jij bent zo’n sterke vrouw; dat lukt jou makkelijk’. Dat is hoe men mij ziet maar waarom klopt dit dan niet bij hoe ik mij voel?

Om zakelijk verder te kunnen groeien, moet je ook persoonlijk groeien. Dus heb ik daar mijn weg in gevonden door een lieve coach te vinden, Liseth Bijland, die mij helpt om te groeien in wie ik ben. Zij leert mij met veel liefde en geduld naar mijzelf te kijken. Ze heeft mij wijze lessen geleerd.  Laat de dingen daar waar ze horen of bij wie ze horen. Zijn ze niet van jou? Blijf er dan van af en loop door. Iedereen heeft recht op zijn eigen emotie en eigen mening. Is dit niet jouw emotie of mening. Laat het dan bij diegene waar het hoort.
Verbind je niet met iedere emotie die niet waar is. Vraag je altijd af of deze emotie waar is en of je je daarmee wilt verbinden. Dient het je? Dan verbind je je ermee, zo niet laat deze dan los. Mocht je je toch verbinden met een emotie die jou niet dient dan hoef je jezelf er ook niet op te veroordelen. Bedenk dan; dit mag er ook even zijn. Blijf jezelf voldoende liefhebben!

Dus al val je met je fiets bedenk je dan dat de pleister er is om geen oordeel te hebben want vallen mag en de pleister verzacht je pijn.

“Mindfulness is simply

Being aware of what is happening right now without wishing it were different.

Enjoying the pleasant without holding on when it changes.
(which it will)

Being with the unpleasant without fearing it will always be this way.
(Which it won’t)”

Toekomst

Uiteraard blijf ik fietsen en blijf ik zeer kritisch op mijn fiets of deze nog steeds bij mij past en bij mij hoort. Ik kies nu alleen nog maar voor de dingen waar ik achter sta en kijk niet meer naar de oordelen van anderen. Ik heb mijzelf steeds meer lief.

Dit heeft ook zijn weerslag op Elle Office Support. In de afgelopen twee jaar zijn wij nog nooit zo hard en snel gegroeid als nu in de afgelopen maanden. Steeds weer evalueren wij en kijken wij waar we staan. Steeds meer leren wij om op voorhand een pad te kiezen waar we heen willen en daarop te acteren. Hierdoor kom je minder voor verrassingen te staan en zijn de hobbels minder hoog waardoor je tijdens het fietsen minder pijn ervaart.

Sinds kort werken wij samen met Marion van der Giessen en Lucienne de Swart. Twee toppers die onze groei bevorderen. Want het is een feit dat Elle Office Support steeds vaker gevonden en benaderd wordt en daar zijn wij echt maar wat trots op! Om te kunnen acteren op onze toekomst zijn wij nu druk bezig om nog meer geweldige VA’s (Virtual Assistant) aan ons netwerk te kunnen toevoegen.

Ons doel is om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen met de juiste mensen op de juiste plaats door zoveel mogelijk kennis in ons netwerk te hebben. Een goede VA of PA kan niet alles, een goede VA of PA kent haar kwaliteiten maar durft ook zeker aan te geven dat iets niet haar vakgebied is.

Wie springt er met ons op de fiets en wil er met ons een geweldige fietstocht maken? Bel ons op 0172-263010 of mail ons op info@elleofficesupport.nl en laat het ons weten!

 

Met lieve groet,

Mariëlle Elsing

Ben jij zelfstandig ondernemer en denk jij erover om een Virtual Assistant (VA) in te schakelen? Lees hieronder dan 5 tips over het samenwerken met een VA. Sinds 2 jaar werk ik zelfstandig als Virtual Assistent en intussen bedien ik, samen met mijn business partner Mariëlle Elsing, een flink aantal klanten. Dat geeft veel informatie over de samenwerking met een VA en dat wil ik hier graag delen.

Geen idee wat een Virtual Assistant is? Deze term wordt gelukkig steeds bekender, maar houdt in dat VA’s voornamelijk virtueel met ondernemers samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan agendabeheer, beheer van je website en social media, de organisatie van evenementen en je financiële administratie. Maar wat nog fijner is: VA’s zijn er ook om met jou te sparren! Wij denken graag met je mee om je business op orde te krijgen en een boost te geven.

Het voordeel van het inschakelen van een Virtual Assistant is dat dit ook mogelijk is voor een klein aantal uren in de maand. Zeer waarschijnlijk heb je niet iemand fulltime nodig, maar zou het al heerlijk zijn om (een aantal van) bovengenoemde zaken over te laten aan een professional die betrokken, accuraat en klantvriendelijk is. Een ander voordeel is dat wij iedere dag goed bereikbaar zijn, omdat wij voornamelijk virtueel werken en en onze dagindeling veelal zelf bepalen. Voor jou (én voor jouw klanten) is het alsof wij er altijd zijn.

 

En dan nu de tips!

  1. Maak duidelijke afspraken

Denk van te voren goed over na over waar je als ondernemer een VA voor wilt inzetten en zet het op papier. Waar je tevens over na kunt denken is wat je zou willen doen als je tijd over hebt (waar je dankzij je VA dan aan toe gaat komen).

Ook belangrijk is een goede inschatting te maken over het aantal uur dat je de VA wilt inschakelen en spreek dat ook af en zet het op papier. Er kunnen later in de samenwerking altijd nieuwe afspraken worden gemaakt over het aantal uur, maar laat er vooral geen onduidelijkheid over bestaan.

 

  1. Wees duidelijk in wat je wel en niet wilt

Als je gaat starten met samenwerken met een VA wees dan duidelijk over wat je wel en niet wilt. De een geeft meteen alles uit handen en de ander doet dit stap voor stap en heeft gewoon wat langer de tijd nodig om het vertrouwen te krijgen dat zaken lopen zoals hij of zij dat graag ziet. Veel ondernemers zijn zelf al jaren bezig met alle zaken rondom het ondernemerschap en vinden het vaak toch lastig om dingen los te laten en niet iedere keer te checken of alles loopt. Zorg dat je vertrouwen krijgt in de VA. Als dat er niet is, gaat de samenwerking niet goed werken en loop je nog meer vast.

 

  1. Manier van samenwerken

Bespreek met de VA hoe er samengewerkt gaat worden. Er zijn veel (online) mogelijkheden om efficiënt te communiceren en samen te werken. Bespreek samen wat past. Wil je liever 1 x per week telefonisch overleggen, plan dit dan in. Maak je liever gebruik van online tools als Trello of Wunderlist om de verschillende zaken te prioriteren, ga dan hiermee aan de slag. Vergeet ook zeker niet om deadlines af te spreken wanneer iets af moet zijn. Dit voorkomt teleurstellingen en ergernis. VA’s kennen veel online tools om hun werk efficiënt te doen, maak dus zeker gebruik van die kennis.

 

  1. Deel jouw manier van werken

Iedereen heeft zijn eigen manier van werken. Deel jouw manier van werken met de VA. Heb je een bepaalde structuur waarop je je dag indeelt? Vertel het de VA, hij of zij zal daar rekening mee houden. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor jouw manier van communiceren met jouw klanten. Als je dat laat weten aan de VA, dan zal hij of zij die manier ook toepassen.

 

  1. Evalueer!

Spreek een periode af om te evalueren hoe de samenwerking verloopt en of de samenwerking wordt voortgezet. Bespreek wat er goed gaat en waar nog aandacht aan moet worden besteedt en kom hier ook op terug. Sleutelwoorden in de samenwerking met VA’s zijn openheid, duidelijkheid en vertrouwen.

 

Heb je een goede samenwerking met de VA gevonden? Dan zou het resultaat moeten zijn: meer focus, meer omzet en meer doen waar jij gelukkig van wordt! It takes teamwork to make a dream work!

Lees de ervaringen van onze klanten op onze website: https://elleofficesupport.com/elles-opdrachtgeversensamenwerkingsverbanden/ of neem contact met ons op: 0172-263010.

 

Lieve groet van Mirelle

Gisteravond zat ik op de bank en bedacht ik mij wat is er een hoop gebeurd dit jaar. Zakelijk maar zeker ook privé want wat heeft mijn gezin zich moeten aanpassen in het afgelopen jaar. Zo liet ik het hele jaar de revue eens passeren.

Eerste sprint

Begin van het jaar stond ik nog in de afwachtingsmodus en dan niet één ‘zittend op de bank’, nee in de startblokken je weet het wel: je voelt die kracht om te willen gaan rennen maar wacht op dat startschot. Die afwachtmodus dus. En wat wilde ik graag gaan rennen, heel hard. Daar klonk het startschot, ik zette af en gaf al mijn kracht om de vaart erin te krijgen. Ik rende en rende en ging maar door maar waar naartoe?

De marathon

Als snel kwam ik erachter dat ik deze race niet moest gaan lopen als een sprint maar meer een marathon. En ik verminderde vaart. Op mijn gemak keek ik om mij heen. Had al aardig wat klanten die ik mocht bedienen en ik was tevreden. Het verliep rustig. Had alle tijd voor de randzaken die komen kijken bij het runnen van een bedrijf. Deed de boekhouding, zo af en toe eens een blogje, kon gezellig netwerken zo her en der. Het liep eigenlijk wel oké.

Dat begon te kriebelen, ik kwam halverwege het jaar op een punt waarbij ik dacht wel oké, wat is wel oké en waarom neem ik genoegen met wel oké. Mirelle kwam terug van vakantie en we hebben eens om de tafel gezeten. Wat willen we en waar willen we naar toe? Is het wel oké goed genoeg voor ons of willen we meer? Eigenlijk kwamen we al snel tot de conclusie dat we meer uit ons bedrijf willen halen. Meer uitdaging meer op de toekomst gericht. Daar kwam de mindset om de hoek kijken.

Inzetten tweede sprint

Vanaf het moment dat wij iets meer vaart bij gaven in mijn marathonrun gebeurde er van alles. Er kwam een samenwerking op ons pad met Accountor, we werden benaderd om vrijwilligerswerk te doen vanuit Elle voor een hele mooie stichting Kenchaan. We werden gevraagd voor een promotiefilm voor Weblish en hielden daar zelf ook een mooie film aan over. We kregen de vraag of we geïnterviewd mochten worden over hoe wij samenwerken (Mirelle en ik). Dat bracht ons in een flow.

Er ging nog een tandje bij. Door al die mooie dingen om ons heen groeide ook gestaag ons klantenbestand. De vraag naar ondersteuning vanuit Elle werd steeds groter en we merkte echt dat de vraag niet meer persoonsgericht kwam, maar dat de ondersteuning vanuit het bedrijf gevraagd werd. Elle Office Support wordt benaderd en niet meer Mirelle en Mariëlle. Dat voelde in het begin best een beetje gek aan. Maar we hebben hier wel op ingestuurd en ons beleid op aangepast. Zo hebben we SharePoint ingericht zodat wij altijd alle bestanden op 1 plek hebben staan, per opdrachtgever. Gesprekken met nieuwe klanten zijn we totaal anders gaan aanpakken. We gaan afzonderlijk van elkaar naar gesprekken en ‘verkopen’ Elle inmiddels als een bureau. Ook gaan we nu geregeld samen gesprekken aan en starten we samen de werkzaamheden op voor een opdrachtgever.

Tweede sprint

Door deze aanpak bleven we maar groeien. En groei betekent ook harder lopen en zo werd de pas weer iets versneld. De vraag naar het beantwoorden van de telefoon van klanten kwam ook steeds vaker onze kant op. En inmiddels liepen we met meerdere mobiels van opdrachtgevers die wij beantwoorden. Dat moet ook anders kunnen bedachten we. We komen nu op een punt dat we moeten gaan investeren in ons bedrijf. We moeten blijven ontwikkelen en op zoek naar de behoefte van onze opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers. Er komt een nieuwe dienst bij vanaf januari 2017 starten wij met Elle’s telefoondienst.

Hiervoor hebben wij een VOIP centrale aangeschaft met de benodigde middelen welke inmiddels twee weken geleden geïnstalleerd zijn. Verder zijn we druk bezig om onze diensten uit te bereiden met een secretariaatsscan. Hierover in onze nieuwsbrief in januari meer.

Ook merken wij dat we steeds vaker op pad zijn naar bestaande opdrachtgevers om zo weer even elkaar te kunnen zien en te evalueren. Maar ook naar potentiele nieuwe opdrachtgevers. Het vervoersmiddel werd dus steeds belangrijker. Dus kwamen daar onze “Elle”-auto’s en de belettering hiervan. Je merkt het al, met alle groei komen er ook steeds meer interne zaken bij. Ook dit moesten we gaan inpassen en structuur aanbrengen. Daar werd het intern overleg geboren. Een vast moment in de week en twee vaste dagen in de week dat we samenwerken.

De afgelopen maanden is Elle zo aan het groeien dat we inmiddels weer aan het sprinten zijn. Maar deze sprint voelt anders dan de sprint waar ik mee begon. Deze sprint voelt meer als sprint waarvoor we getraind hebben een sprint met uithoudingsvermogen. Intern lopen de zaken nu soepel waardoor nieuwe dingen makkelijk opgepakt kunnen worden en efficiënt verlopen. We krijgen nog steeds vanuit verschillende hoeken aanvragen voor ondersteuning en inmiddels werken we beide meer dan fulltime voor onze opdrachtgevers en aan Elle Office Support.

Het is druk en we hebben het druk maar we maken ons niet druk omdat we alles goed onder controle hebben. We zijn al weer aan het kijken naar de toekomst en hebben weer doelen gesteld voor 2017. Meer gaan samenwerken met andere concullega’s, de telefoondienst promoten en uitbreiden, op zoek naar een goed kantoor waar we voldoende werkplekken kunnen organiseren en vooral veel op pad.

Inzetten deel twee van de marathon

Een gecontroleerde sprint die weer rustig afneemt naar een marathonrun zodat we weer voldoende kunnen trainen voor onze volgende sprint. Want ja, wij zijn ons ervan bewust dat je een marathon veel langer volhoudt dan een sprint maar die sprinten tussen door maken die marathonrun veel leuker!

Met lieve groet,

Mariëlle Elsing

www.elleofficesupport.com
marielle.elsing@elleofficesupport.com

De laatste tijd merk ik dat ik veel terugkijk op de laatste jaren van mijn leven en mij dan bedenk: jeetje…. wat is er toch veel gebeurd en wat is er eigenlijk allemaal gebeurd. Vooral dat laatste is wel een dingetje zeg maar. Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd?

Laat ik alvast een ding verklappen, ik ben nooit het type geweest waarbij alles voor de wind ging. Dat ben ik niet en dat hoort ook niet bij mij. Ik wil graag ergens komen, maar het moet niet te makkelijk gaan. Ik wil graag die heuvels beklimmen en moeite doen om er te komen. Nu moet ik wel meteen de kanttekening maken, je hebt heuvels en bergen. Heuvels zijn okay maar die bergen kwam ik de laatste jaren wel erg vaak tegen.

Waar stond ik…..

Dat is lastig want tja, waar stond ik nu eigenlijk in mijn leven? Op het moment van zijn in het verleden was ik daar minder bewust mee bezig. Ik deed mijn ding en deed vooral wat men verwachtte. Ik runde een bedrijf genaamd ‘gezin’ en ik probeerde nog een baan naast mijn ‘bedrijfje’ te runnen. Op zich ging mij dat best redelijk af tot ik op een moment in mijn leven dacht, is dit het? Is dit wat ik wil. Ik kwam al heel snel tot de conclusie dat ik deze vraag met nee moest beantwoorden. En hoe verder? Want het beantwoorden van deze vraag was niet heel lastig. Dan komt de vraag: wat wil je dan wel? Tja… wat wil ik dan wel verzuchtte ik heel vaak. Wat wil ik eigenlijk? Vertellen wat je niet meer wilt kan iedereen, maar stel jezelf eens de vraag wat je wel wilt.

Goed, dat er dingen anders moesten daar was ik wel uit. het bedrijfje dat ik runde, dat kon anders. Ik leerde mijzelf meer bewust te zijn van wat ik heb en daarvan te genieten. Langzaam begon ik mijn gezin niet meer te zien als bedrijfje maar als toegevoegde waarde aan mijn leven. Ook bedacht ik mij dat ik niet gelukkig was in mijn werk. Ook daaraan ging ik werken. Ik startte een opleiding en wat was dat heerlijk. Niet meer op de automatische piloot, maar mijn hersenen aan het werk zetten. Twee maal eerder heb ik mensen geholpen bij het opzetten van een bedrijf. Dit maakte mij gelukkig. En eindelijk durfde ik de wens uit te spreken dat ik graag mijn eigen bedrijf wilde gaan beginnen. Nu ik het hardop uitgesproken had, wilde ik het ook concreet gaan maken. Die bergen kwamen ook in deze periode. Mijn geest gaf aan dat waar ik stond, zij niet langer wilde blijven kamperen. Maar ook mijn lichaam ging mij in de steek laten. Ik moest verder, niet langer meer blijven in het nu maar de rails neer gaan leggen voor mijn reis. Die zijsporen kwamen wel, want op het rechte spoor blijven dat past gewoon niet bij mij. Daar ben ik veel te nieuwgierig voor en ik wil veel te graag ervaren wat een zijspoor mij kan brengen en of ik daar weer mijn nieuwe spoor van kan maken. Dus gooide ik de kolen in de locomotief, warmde deze op en ging op reis. Een reis waarbij mijn trein vol zat met mensen, maar waar er een aantal van uitstapte bij een halte en er weer nieuwe passagiers een stuk met mij op weg gaan…….

Waar ga ik heen….

Ik leef nu veel minder in het nu. Ik ben veel meer bezig met de rails die aangelegd moet worden om door te kunnen gaan. Zonder rails geen reis. Laat ik voorop stellen dat ik een persoon ben die niet graag wil weten waar mijn reis eindigt, maar ik heb inmiddels wel duidelijk een beeld voor me. Vooral in ons bedrijf. Toen ik met Mirelle startte zo’n 1 ½ jaar geleden was dat beeld er al. Groeien, vooral groeien. Elle Office Support moest bekend worden. Ik zag enorm veel mogelijkheden en ik wilde eigenlijk alles tegelijk. Want samen kunnen wij zoveel! Niet alleen het op afstand werken als Virtueel Assistant of Personal Assistant, maar ook bijvoorbeeld de vaste opvang voor opdrachtgevers bij ziekte van personeel met als voordeel dat de opdrachtgever maar 1 keer iemand in hoeft te werken die dan altijd oproepbaar is. Het helpen van ondernemers in de groei van hun bedrijf.

Zo kan ik wel legio voorbeelden noemen. Ik heb geleerd om niet alles tegelijk te willen. Dat kan niet en dat kan ik ook niet aan. En daar komt weer die bekende vraag om de hoek kijken. Wat willen we dan wel? Waar staat Elle over 5 jaar. Daar kan ik wel antwoord op geven. Wij zien toch wel dat we met Elle iets moois in handen hebben. Ten eerste is ons voordeel dat we met z’n tweeën zijn. Bij ziekte of andere uitval kunnen we onze opdrachtgevers blijven bedienen. Ons systeem is zo ingericht dat overname van opdrachtgevers mogelijk is. Niet alle opdrachtgevers zullen hier gebruik van maken, maar de mogelijkheid is er. De rails die we bouwen loopt nu richting een fijn netwerk om ons heen. Er komen steeds meer opdrachten en leuke samenwerkingen onze kant op. We willen toe naar een bedrijf waarbij wij het vaste gezicht blijven voor opdrachtgevers maar waar het steeds meer voor gaat komen dat we opdrachten ook uitzetten in ons netwerk. We bieden dan nog steeds de gewenste Elle-kwaliteiten en zullen dit ook waarborgen. Voor de opdrachtgever houdt dit in dat hij 1 vast contactpersoon heeft binnen Elle. De opdrachtgever kan al zijn of haar vragen kwijt en wij zorgen ervoor dat de juiste persoon met de juiste kwaliteiten en kennis op de opdracht komt. Zo kunnen we nog breder diensten aan gaan bieden. Op dit moment, 1 ½ jaar na onze start, zijn we hier al mee bezig. Volop hebben we gespreken met ZZP’ers die totaal verschillende diensten aanbieden (van accountants tot tekstschrijvers en van mede VA’s tot recruiters).

De rails zijn wij aan het bouwen en de locomotief is op gang. Een ding staat vast: wij blijven het gezicht van Elle dat zal nooit veranderen.

Stel jij de vraag weleens? Wat wil jij nu eigenlijk en waar wil jij over 5 jaar zijn? Waar sta jij op dit moment? Sta je bewust in het nu of accepteer je het nu? Ik ben benieuwd of ook jij hiermee bezig bent. En vind je het leuk om samen eens onder het genot van een kopje thee of koffie je visie helder te maken vooral op zakelijk gebied, bel mij eens…. het is namelijk fantastisch om een rails te bouwen en je locomotief op te starten. Wie weet kunnen we een deel van de reis samen afleggen.

 

Lieve virtuele groet,

Mariëlle Elsing
06-24308042

Sinds ik aan het werk ben als Virtual Assistant, Office Manager en Personal Assistant komen er vaak vragen van mensen uit mijn omgeving. Een van de eerste vragen die men stelt is: ‘Wat doe jij dan precies?”. Deze keer wil ik in mijn blog wat leuke vragen en opmerkingen met jullie delen.

Om bij de eerste te beginnen: “Wat doe jij nou precies”. Precies… dat is lastig uit te leggen en dat zit ‘m in het woord precies! Wil je precies weten wat ik doe? Kom dan een avond gezellig kletsen, dan kan ik het je precies uitleggen. Wel kan ik een aantal voorbeelden geven waardoor het duidelijk wordt. Ik beheer de agenda’s van mijn opdrachtgevers, ik zorg voor drukwerk, ik organiseer en regel evenementen, ik beheer mailboxen (ja, boxEN; er staan op een werkdag bij mij dus verschillende mailboxen open en deze piepen ook om aandacht), ik ben telefonisch bereikbaar voor opdrachtgevers maar ook voor hun klanten, ik verzorg poststromen, ik bewaak deadlines, ik verzorg de administratie (naast mijn eigen administratie) en ga zo maar door! Veel van de communicatie verloopt in het Engels omdat mijn opdrachtgevers internationaal werken. Kortom zeg ik altijd maar, ik ontzorg en ondersteun mijn opdrachtgevers daar waar ik kan en daar waar zij mij nodig hebben.

“Waar werk je dan?” Ik werk vanuit huis. Gekscherend gezegd, ik werk aan de keukentafel! Zo ben ik wel begonnen eigenlijk, aan de keukentafel. Voor mij werkte dit alleen niet. Ik kon mijn laptop maar niet met rust laten. Al roerend in de pannen stond ik mijn mails die binnen kwamen nog te beantwoorden. Dat wilde ik niet meer. Ik wilde die drang niet meer voelen om ‘nog even te kijken of er iets binnen was’. Gelukkig was er in huis nog een kamer over en manlief is zo vriendelijk geweest om hier een werkkamer van te maken. Nu moet ik mijn laptop daar achterlaten als ik een kopje koffie wil gaan doen, iets te eten ga maken of inderdaad aan het kokkerellen ga. En het is nog goed voor de beweging ook, want ik loop nu vaker de trap op en af;).

“Goh, dat is makkelijk; dan kan jij overdag lekker doen wat je wilt” Ja, het thuiswerken geeft zeker een bepaalde vrijheid en ook zeker het voor jezelf werken. Maar nee, niet zoals men dat vaak rooskleurig bedenkt. Ook ik sta gewoon vroeg op en start mijn laptop direct op (al voordat ik probeer een plaats in de badkamer te veroveren en geloof me met twee tieners in huis is dat niet altijd even makkelijk). Als iedereen dan naar school en werk is, ga ik dus ook aan de slag. Ik check eerst alle mailboxen en kijk of er een spoedklus is waar ik mee moet beginnen. Dan plan ik mijn uren in. Voor iedere opdrachtgever ben ik een aantal uur per week aan de slag. Zo zit ik dus met mijn timer keurig de uren bij te houden. Start ik voor opdrachtgever A, dan start ik mijn timer. Komt er iets tussendoor dan stop ik de timer en gaat hij voor opdrachtgever B aan. Maar ik probeer de uren die ik die dag per opdrachtgever moet maken achter elkaar te maken. Dat werkt het meest efficiënt. De deur uitgaan of even een was aanzetten natuurlijk kan dat! Maar dan loopt mijn timer niet en moet ik ergens die dag toch die uren maken. Zo ben ik dus ook niet ‘vrij’. Want ook op de, voor de meeste, verplichte vrije dagen moet mijn timer er echt aan geloven: hij moet lopen J (nu niet denken oh wat zielig of oh wat erg….. nee hoor want ook ik kan door goed plannen heus wel een dag of wat vrij zijn).

“Wat saai dat jij geen collega’s hebt en alleen thuis zit” Ook dat is niet zo! Ik heb een fantastische collega, Mirelle. Zo ontzettend blij mee! Daar waar andere VA’s, PA’s en Office Managers vaak wel alleen werken, werken wij tweemaal per week gezellig samen. De ene week is dat bij Mirelle en de andere week is dat bij mij. Samen gaan we ook naar netwerkborrels en doen wij ook onze eigen administratie. We kunnen elkaar opvangen bij ziekte of afwezigheid als de opdrachtgever dit wenst. We werken wel voor onze eigen opdrachtgevers. Ik moet eerlijk zeggen, die dagen zijn wel de gezelligste dagen van de week. We kunnen goed in stilte werken voor onze eigen opdrachtgevers maar we hebben ook steun aan elkaar. Even iets checken of om advies vragen is toch wel erg prettig.

“Dan ben je zeker wel rijk!” Dit is weleens gezegd en wordt ook vaak tegen de kinderen gezegd. Helaas…. Ik moet jullie dan echt uit die droom helpen. Nee, ik ben financieel niet rijk. Die boot ligt nog niet in de haven en mijn privéjet staat ook nog stil in de hangar. Natuurlijk is mijn uurloon anders dan die van een werknemer in loondienst. Maar, ik moet dan nog wel voor mijn pensioen zorgen. Bij ziekte word ik niet doorbetaald en bij een vrije dag zal ook mijn opdrachtgever mij niet doorbetalen. Ik moet dus zorgen dat ik meerdere potjes opbouw: een potje pensioen, een potje vrije dagen of vakantie, een potje ziek, een potje investeren in het bedrijf, een vooral niet te vergeten…. het bekende potje Belastingdienst! Financieel heb ik het niet slecht. Rijk ben ik zeker. Ik heb een geweldige baan en samen met Mirelle een fantastisch bedrijf wat maar blijft groeien en groeien. Daar ben ik ontzettend trots op!

En zo kan ik nog wel even doorgaan met de vragen die vaak gesteld worden.

Weet je wat mij nou leuk lijkt? Stel ons eens een vraag. Wat wil jij nou graag weten van of over ons. Alles mag gevraagd worden…. Oké bijna alles dan…..;). Bijvoorbeeld over Elle Office Support, onze samenwerking of over mij. Stel je vraag en ik zal je antwoorden.

Lieve virtuele groet,

Mariëlle