van 2017 naar 2018

2017!

Het einde van 2017 nadert en morgen pak ik het vliegtuig naar een warme bestemming met mijn gezin. Mariëlle geniet deze week van een welverdiende vakantie en vandaag handel ik de laatste dingetjes af en zet ik al mijn out of offices aan. En dat zijn er intussen nogal wat. Wat is het een mooi jaar geweest! Naast dat Mariëlle en ik onze samenwerking verder hebben bestendigd, zijn er ook veel nieuwe klanten bij gekomen. Zomaar op ons pad gekomen.. alhoewel zomaar… dat niet echt eigenlijk, want onze klanten komen vooral via doorverwijzingen van huidige klanten of mensen die ons kennen en vertrouwen in ons hebben. Daarbij stilstaand bedenk ik me dat we nog nooit ‘koude’ acquisitie hebben gedaan en dat is best bijzonder en iets om trots op te zijn.

2017 had een jaar kunnen zijn waarin we hadden kunnen zeggen; we houden het even zo; we draaien als een geoliede machine en zorgen dat we onze huidige klanten goed kunnen helpen en daarbij wel onszelf blijven ontwikkelen. Dat is niet gebeurd. We draaien zeker als een geoliede machine, maar inmiddels niet meer met z’n tweetjes. Sinds een aantal weken werkt onze nieuwe collega Cristel Nas bij Elle en we zijn echt zo blij met haar. Iemand die van aanpakken weet en heel zelfstandig is. Heerlijk! En natuurlijk is dit ook spannend; een Elle erbij. Hoe gaat dat werken? Ik ben iemand die zich heel verantwoordelijk voelt, maar nu dus helemaal. We moeten zorgen dat Cristel lekker aan de slag kan en blijft en dat ze het fijn heeft. De eerste weken voelen veelbelovend aan. Daarnaast gaan we de samenwerking met Sylvia Zitter intensiveren. Sylvia werkte al met ons samen, als zelfstandige, rondom onze Telefoonservice, maar gaat ook verdere ondersteuning bieden. Deze mooie samenwerking gaat ons ook helpen om verder onze plannen voor 2018 op te pakken. Hoe fijn is dat!

Dus nu zijn we regelmatig met z’n vieren aan het werk in ons nieuwe kantoor. Een half jaar geleden werkte ik voornamelijk alleen thuis en nu ga ik dagelijks naar kantoor waar ik samenwerk met collega’s. Het kan blijkbaar heel snel gaan en brengt ook mooie andere dynamieken met zich mee. Ik ben benieuwd hoe dit plaatje er over een jaar uitziet. Dat is wat voor mij het ondernemen ook zo leuk maakt; het soms onvoorspelbare, de waardering van klanten, jezelf uitdagen en soms ook gewoon op je snuitje gaan én weer opstaan.

 

2018!

In 2018 gaan we een 2e bedrijf opzetten; Welles! Office Academy. Dit idee is ontstaan nadat we regelmatig werden benaderd door andere VA’s (to be) om hen mee te nemen in de wereld van de Virtual Assistant. We hebben inmiddels zoveel kennis vergaard dat het zonde zou zijn om hier niets mee te doen. We zijn nu druk bezig met het opzetten van een training, bestaande uit verschillende live en online modules die allemaal van belang zijn om het werk als VA goed uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan: waar moet je rekening mee houden met het opzetten van een eigen bedrijf, het gebruik van belangrijke online tools en hoe zet je Social Media optimaal in?

We gaan hierin samenwerkingen aan met andere professionals, relaties én onze klanten. Dat is toch gaaf! Het plan is om rond april te starten met een pilot. Dus als jij, als (startend) VA, tegen die tijd wil helpen om deze training tot een succes te maken, laat het ons weten op info@elleofficesupport.nl. Juist jouw frisse kijk op dingen en behoeften zijn waardevol dus wees welkom!

Daarnaast gaan we ook kennissessies opzetten, niet alleen voor VA’s maar voor alle ondernemers. Kennissessies die informatie geven over waar jij als ondernemer behoefte aan hebt. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan hoe je als ondernemer het beste met je inkomen kunt omgaan. In de loop van 2018 zullen we hier meer over delen. Houd ons dus in de gaten!

 

Gisteren was mijn laatste dagje voor mijn vakantie op kantoor. Samen met Cristel lekker aan het werk en ineens staat een van onze nieuwe klanten voor de deur; ze kwam even zeggen dat ze zo blij met ons is…. 2 weken samen met haar aan de slag en dat ze spontaan alleen langskomt om dat te zeggen. Ik geloof dat ik hier het meest trots op ben; dat we ervoor gaan om mensen echt orde en rust te kunnen geven én dat zij weer gaan doen wat ze het allerleukst vinden. Dat doen wij namelijk ook.

 

Proost op een bijzonder 2017 en op naar een nog mooier 2018!

 

Lieve groet van Mirelle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.