Verbinding

Er gebeurt veel in de wereld van de Virtual Assistants. Een aantal jaren geleden was deze wereld mij in ieder geval nog niet zo bekend. Ik had een vaste baan en daarin wel bezig met het plaats- en tijdonafhankelijk werken, maar dat dit zo groot zou worden voor mij had ik niet kunnen bedenken.

Voor VA’s zijn de mogelijkheden om je te ontwikkelen en/of ondersteuning te krijgen groot. De ene na de andere online training over ontwikkeling en ondersteuning op dit vakgebied wordt geïntroduceerd en gepromoot.  Er zijn veel mooie online tools die helpen dit werk efficiënt en in goede samenwerking te laten verlopen. Verder zijn er platforms waar Virtual Assistants elkaar helpen, informatie delen en opdrachten gunnen. Dit is een heel waardevol netwerk. Ik word tegenwoordig zelfs herkend in de supermarkt:-).

Het afgelopen jaar heb ik zelf een aantal keer zulke leuke, interessante gesprekken gehad met vakgenoten en mensen die heel graag de stap willen zetten. De gesprekken met reeds gestarte VA’s zijn heel open en oprecht en hebben mij, zeker in het begin, inzicht, houvast en vertrouwen gegeven. Het bijzondere is dat ik totaal geen onderlinge concurrentie ervaar, maar vooral de bereidheid om naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen op welke manier dan ook.

De gesprekken met mensen die op weg zijn de stap te zetten naar VA vind ik echt leuk om te doen. Het is zo leuk om hun enthousiasme te zien en ik vind het gaaf dat zij hun weg naar mij hebben gevonden. En nu speelt zich steeds vaker in mijn hoofd af dat ik dit meer handen en voeten wil geven. Ik weet nog niet zo goed hoe, want, hoe gek dit ook mag klinken als VA, in dit soort gesprekken ben ik meer van het face to face dan van online. Ik wil reacties kunnen zien, de energie kunnen voelen, mensen in hun ogen kunnen kijken en ik geloof dat dit altijd onderdeel van ons menszijn zal blijven.

Van nature ben ik een helper, altijd en overal. Dit zou ik toch meer in moeten kunnen zetten én er succesvol in zijn…. De tijd zal het leren en ondertussen droom ik lekker verder en ga ik door met het voeren van dit soort gesprekken!

Ik ben benieuwd naar de mening van andere VA’s en de wensen en behoeften van andere, nog te starten VA’s. Zin en tijd om hierover in gesprek te gaan? Give me a call: +31 6 30646883 of mirelle.petit@elleofficesupport.com.

 

Lieve groet Mirelle

www.elleofficesupport.com