Het eerste jaar als zelfstandig ondernemer: zaaien én oogsten!

Het eerste jaar als zelfstandig ondernemer: zaaien én oogsten!

1 april 2016…. Geen grapje… Heerlijk lente én alweer 1 jaar Elle Office Support. Een moment om even bij stil te staan. De tijd is voorbij gevlogen en ik heb zoveel geleerd het afgelopen jaar.

  • Hoe ik mezelf moet positioneren en weet te onderscheiden.
  • Waar ik goed in ben en ook wat ik niet moet doen.
  • Hoe ik gewaardeerd word door opdrachtgevers én hun klanten.
  • Hoe waardevol mijn netwerk is, want als ik iets heb geleerd is dat het zo fijn is om mensen om je heen te hebben die weten wat je kunt en het je ook gunnen.
  • Hoe open mensen zijn als jij ook open en eerlijk bent en er daardoor nieuwe deuren opengaan.

Qua werk doe ik ook zoveel verschillende dingen. Geen dag is hetzelfde en dat geeft veel energie. Toen ik mijn vaste baan verloor en moest nadenken over wat ik verder wilde met mijn toekomst dacht ik; ‘Hoe ga ik aan leuke nieuwe baan komen waar ik goed tot mijn recht kom en mijn veelzijdigheid kan toepassen?’. Bij mijn oude werkgever deed ik zoveel verschillende dingen, dat zou ik nooit meer terugkrijgen in een baan bij een nieuwe organisatie. Met de stap naar een eigen bedrijf kan ik dat allemaal wel doen. Én meer, want ik ben zelf volop in ontwikkeling! Binnenkort meer hierover….

Doordat ik veel vanuit huis werk, ben ik heel flexibel. Ik kan urgente zaken vrijwel direct oppakken en dat is fijn. Dat is wat mij betreft het grootste voordeel van hoe het nu loopt. In het begin dacht ik dat ik het dynamische van het werken bij een organisatie heel erg zou gaan missen, maar dat valt me best mee. Ik heb dagelijks zoveel contact met andere mensen dat dit het gemis aan directe collega’s compenseert. Én vanaf 1 maart jl. heb ik er een zakenpartner bij waarmee ik heel fijn kan sparren. Voor nu vind ik het dynamisch genoeg!

Met de samenwerking tussen Mariëlle Elsing en mij ben ik echt heel blij. Naast dat we nu meer samen zaken kunnen oppakken, ontstaan er weer hele nieuwe dingen via haar netwerk. Zo is zij bezig met recruiten van medewerkers voor nieuwe opdrachtgevers en gaan we mogelijk samenwerkingen aan met grote organisaties. We worden opgemerkt, steeds meer ingezet en gewaardeerd. Hoe gaaf is dat!

Wat ik ook erg leuk vindt om te doen, is andere professionals in het vakgebied helpen. Ik word regelmatig benaderd door mensen die ook willen starten als zelfstandig office professional of net gestart zijn en het fijn vinden om te horen hoe het mij is gegaan en waar ik tegenaan loop. Van 2 van hen ben ik inmiddels hun mentor. Ik vind het best bijzonder dat mensen mij nu al weten te vinden en het voelt als erkenning voor mijn werk en inzet. Daar ben ik best een beetje trots op.

Starten als zelfstandige heeft gemaakt dat ik veel meer voel dat ik leef, dat ik iets kan betekenen en van waarde ben. Gezaaid en nu mag ik oogsten. Ik kijk terug op een waardevol en leerzaam jaar en ik wil hierbij mijn opdrachtgevers bedanken voor hun feedback en vertrouwen in mij, mijn netwerk voor hun referenties en waardevolle bijdragen en mijn thuisfront én zakenpartner voor hun steun, geduld en enthousiasme.

Dit eerste jaar was ook best een onrustig jaar. Ik moest nog maar zien of me zou lukken om met mooie opdrachten bezig te zijn en hopelijk voor de lange termijn. Daar hoef ik me niet meer zo druk om te maken; ik ben echt superblij met de dingen die ik momenteel doe en allemaal op de lange termijn. Dus komend jaar wordt een jaar van mijn huidige opdrachten bestendigen, nieuwe zaken oppakken samen met Mariëlle, netwerken én genieten. Vanavond vieren we in ieder geval een klein feestje met onze gezinnen. Quality time!

Voor nu een heel fijn weekend en op naar een mooi, nieuw jaar.

Lieve groet van Mirelle